2011. július 29., péntek

Haan Lajos: Békés vármegye hajdana 2. - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Békés vármegye hajdana 2. A könyv listaára: 3900 Ft. Leírás:
Haan Lajos egykori békéscsabai evangélikus lelkész eredetileg 1870-ben megjelent kétkötetes munkája (Pest, Lauffer, 1870. ) mondhatni választott megyéje és annak települései történetét dolgozza fel. A mű első darabja (Történelmi rész) a tényleges történetírás, melynek első részében a szerző időrendben haladva, majd általánosságban mutatja be a vármegye történetét. Haan külön foglalkozik e táj viszontagságai-val a magyarok bejöveteléig, majd ismerteti a középkori eseményeket, a török uralom évszázadait, s végül a visszakebelezés utáni évtizedeket. Az első rész második felében a szerző foglalkozik a vármegye nevének eredetével, változó határterületével, majd címerével és pecsétjével, földrajzi viszonyaival, lakosaival, egyházi ügyeivel, kulturális életével és közigazgatásával is. A kötet második fele ábécé sorrendben egymás után mutatja be a vármegye településeinek történetét, Ajtóstól Vörösegyházig. A kiadvány második kötete (Oklevéltári rész) a vizsgált téma forrásait tartalmazza (nem időrendben), a zástyi apátság 1067. évi alapító oklevelétől a nagyváradi káptalan öröklésének egy 1360-as bizonyítványáig. A források nagy része az eredeti kiadásig nem jelent meg nyomtatásban, s a szerző a források származási adatait is közli. Olvashatunk a kötetben királyi adományozások okleveleit, hivatalos összeírásokat, örökbevallásokat, csereszerződéseket, nyomozati anyagokat, beiktatási parancsokat, zálogleveleket, határjárásokat stb. A források túlnyomó része latin nyelvű, ám a kötet vége felé néhány magyar nyelvűt is találhatunk. Alapvetően szakkönyvtáraknak, valamint helytörténeti gyűjteményeknek ajánlott kötet. ISBN: 978-963-244-256-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 200 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 04:26
. Haan Lajos: Békés vármegye hajdana 2. - Jelenlegi ára: 3 200 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése